sâmbătă, 28 iulie 2012

Lasagna


ingredinte

1 pachet foi de lasagna
2 linguri ulei de floarea soarelui
500 gr carne tocata (vita)
500 ml sos de rosii
2 - 3 catei de usturoi
300 g mozzarela
500 ml supa de pui
4 linguri faina
un cubulet de unt
sare, piper, rozmarin

mod de preparare 
Caleste carnea tocata timp de 10 minute, la foc mediu, in putin ulei.

Adauga un praf de sare, usturoiul pisat, sucul de rosii si o cana de supa de pui(200 ml), apoi lasa pe foc pana cand zeama se evapora.

Prepara sosul alb, dintr-un cubulet de unt amestecat cu lapte cald, faina, sare si rozmarin. Aceasta compozitie se tine pe foc pana cand incepe sa se ingroase, amestecandu-se in permanenta, pentru evitarea cocoloaselor.

Da mozarella pe razatoare si imparte-o in trei parti egale.

Unge o tava cu ulei, pune un strat de foi de lasagna, acopera-l cu un strat de carne, unul de mozarella si ultimul de sos alb (bechamel). Pune inca un rand de foi, unul de carne, mozarella si sos alb, iar la final, acopera cu foi de lasagna.

Toarna restul de supa de pui, cat sa acopera ultima foaie ramasa.

Baga lasagna la cuptor, timp de 40-50 de minute.

Serveste lasagna calda, cu mozarella rasa deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu